Workshops

 

 

Voor verschillende opdrachtgevers gaf ik presentaties en workshops en maakte vervolgens een kunstwerk.
• CTouch 
In 2018 verhuisde CTouch – interactieve touchscreens naar een nieuwe lokatie, een oude gloeilamp fabriek van Philips, op Strijp-T te Eindhoven. In een teambuilding workshop maakten alle personeelsleden een kever van een oude gloeilamp en plastic afval. Een deel van het afval was afkomstig van CTouch zelf. 
Met de gemaakte kevers stelde ik een kunstwerk samen dat in het kantoor kwam te hangen, titel refurBUGS. 
• Movacolor
In 2016 gaf ik een presentatie en workshop aan de (internationale) medewerkers van Movacolor. Dit bedrijf uit Sneek levert hun kleur doceermachines aan de plastic industrie wereldwijd. Onze overeenkomst is het plastic. Zij staan echter aan het begin van het productieproces en ik sta aan het einde. 
Met een auto vol plastic afval reed ik naar Sneek om daar een stad van wit plastic (inclusief de Waterpoort van Sneek) te bouwen. De deelnemers bouwden hun eigen kleine plastic stad die een plaats kreeg in het grote geheel. Na afloop namen de deelnemers hun eigen ministad als aandenken mee naar huis.
• Suez (PreZero)
In 2018 verzorgde ik, tijdens een familie dag een workshop waarin bloemen van plastic afval werden gemaakt. Met de gemaakte bloemen stelde ik een kunstwerk samen dat in het kantoor te Rotterdam kwam te staan.
• Amsterdam Light Festival
In 2016 gaf ik voor de kinderversie van het festival workshops op de Boekmanschool en stelde een kunstwerk samen.
Het thema van het Festival dit jaar is Biomimicry, een nieuwe wetenschap die voorbeelden uit de natuur als inspiratie gebruikt om problemen op te lossen. 
Leerlingen van groep 8 van de Boekmanschool maakten kleding die ‘probleemoplossend’ is. Vooral dieren waren hun inspiratiebron zoals de schildpad, kikker, gekko, zebra, buidelrat enz.
Iedere Barbie is gepresenteerd in een kratje met bijbehorende uitleg. De 32 kratjes samen vormen het BarbieBioMimicryMuseum.
Het hele project is gemaakt van afval, Barbies van de kringloop dragen kleding aan van plastic afval. De kratjes komen van de Haagse markt.
• KC Bamboe
In 2017 vond de opening plaats van de nieuwe lokatie van Kind Centrum Bamboe.  Leerlingen en personeel maakten bloemen van plastic afval. De 3 kunstwerken staan bij BS Bamboe, SBO De Haagse Beek en Centrum voor jeugd en Gezin.
• van Gogh Museum
In 2012 gaf ik tijdens ‘Friday Night at the van Gogh Museum’ recycle workshops aan bezoekers. In de voorgaande weken verzamelde ik in het museum het afval voor mijn workshop. Met veel plezier gingen de deelnemers aan de slag met de door mij verzamelde petflesjes uit het restaurant, kabels en oude lampen van de technische dienst en plasticafval uit het kantoor en de winkel.
Kijk voor meer informatie over mijn workshops op mijn andere site afvaljuf.nl