Art at EP

22 september 2023

Op donderdag 21 september werd in Brussel de opening verricht van de expositie 'Aankopen Hedendaagse Kunst 2022', waarin de nieuwste aanwinsten in de collectie van het Europees Parlement werden gepresenteerd. Deze kunstwerken zijn afkomstig van kunstenaars uit Estland, Cyprus, Roemenië, Malta en Nederland. Naast mijn werk Trofeeën is er werk aangekocht van Claudie Jongstra, Dindi van der Hoek en Alexandra Roozen.

Tijdens dit evenement gaf de voorzitter van de kunstcommissie een inspirerend welkomstwoord, gevolgd door een rondgang langs de geselecteerde werken waar ik als enige aanwezige kunstenaar een toelichting over mijn werk gaf.

In 'Art at EP', de publicatie die is uitgebracht ter gelegenheid van deze aankoop, staat te lezen: 'Ecologie en duurzaamheid zijn centrale thema's die tot uiting komen in de kunstwerken van Claudie Jongstra en Carolien Adriaansche. 
......
Carolien Adriaansche reageert op haar beurt met een vriendelijke, maar scherpzinnige poëtische beeldtaal op het probleem van de toenemende opeenhoping van stedelijk en industrieel afval in moderne samenlevingen.’

Deze expositie is uitsluitend toegankelijk voor medewerkers van het Europees Parlement.

Home Blog Art at EP